Bakan Koca'dan son dakika aşı açıklaması: Başlıyoruz
09 Ocak 2021

Son dakika
 aşı açıklaması: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan çok önemli bilgilendirmeler geldi. Koronavirüs aşısındaki gelişmeleri ve hazırlanan web sitesini de duyuran Koca adım adım seri aşılama dönemine gelindiğini bildirdi ve "Çok yakında başlıyoruz" dedi. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce 81 ile "Hastanelerde Aşı Uygulama Odası Oluşturulması" konulu yazı gönderildi.

Aşı uygulaması ile ilgili sağlık kuruluşlarında gerekli önlemlerin alınması ve buna ilişkin İl Sağlık Müdürlüklerince denetim yapılması istenerek, hastanelerde Kovid-19 aşı uygulamaları ile ilgili tedbirler ve uygulama esasları şöyle sıralandı:

Aşı uygulama odaları hastane bünyesinde kolay ulaşılan bir yerde olacak ve geniş ve ferah bekleme alanı oluşturulacak. Vatandaşların odaya ulaşımında hastanenin girişinden itibaren yönlendirme levhaları olacak veya yönlendirme elemanı ile ulaşım kolaylaştırılacak. Aşı uygulaması yapılacak vatandaşlar hastanelere randevu alarak gelecek. Aşı uygulama alanlarında el antiseptiği erişilebilir bir yerde olacak.

İŞTE AŞIDA VATANDAŞIN VE HASTANELERİN ZORUNLULUKLARI

Kamu, özel ve üniversitelere ait tüm hastaneler bünyesinde aşı yapılması için "Aşı Uygulama Odası" oluşturulacak. Aşı uygulama odası poliklinik oda standartlarını karşılayacak. Yatak sayısı 50 ve altında olan hastanelerde 5, yatak sayısı 51-199 arasında olan hastanelerde 10, yatak sayısı 200-399 olan hastanelerde 15, yatak sayısı 400-999 arası olan hastanelerde 20, yatak sayısı bin ve üzeri olan hastanelerde 25 aşı uygulama odası olacak. Ayrıca, her 10 aşı uygulama odasına 1 sorumlu hekim olacak şekilde görevlendirme yapılacak. Aşı uygulama oda sayısı 10'dan az olan hastanelerde en az 1 hekimin görevlendirilmesi zorunlu olacak.